Het Bergpolderplein in Hillegersberg is een nieuwe brasserie rijker, maar niet zomaar een. Brasserie (H)eerlijk staat, zoals de woordspeling al suggereert, voor biologisch maar betaalbaar eten. Een combinatie die moeilijk na te streven is, maar broer en zus Lieven en Geeske de Regt samen prima lukt.

Door ramen die van het plafond tot aan de grond reiken, heeft Heerlijk een open uitstraling. Binnen is het sfeervol ingericht. Achter de bar is een ruime keuze aan drank uitgestald en in de halfopen keuken zie je chef-kok Misja Sanders druk in de weer. De rustige achtergrondmuziek doet nog een schepje bovenop de ambiance.

Buiten de kaart om zijn drie extra voorgerechten te bestellen die de keuze alleen maar moeilijker maken. We kiezen voor kwartel met gegrilde pompoen en krokante buikspek met vijgen. Tijdens de bereiding van het voorgerecht worden we verrast met een amuse: zalmtartaar op wakame. Het smaakt heerlijk en zet de toon voor de rest van het diner. Qua smaak doen de voorgerechten niks onder voor de amuse. Wie weleens naar Masterchef kijkt, weet dat het geen makkelijke opgave is om krokante buikspek te bereiden. Heerlijk lijkt daar geen moeite mee te hebben.

Op de foto: vissoep met garnalen en mosselen.

Voordat we aan het hoofdgerecht beginnen, kiezen we ervoor om een soepje te bestellen. De romige aardappelsoep is de keuze van de chef en we begrijpen wel waarom. Ook de vissoep met garnalen en mosselen is goed op smaak gebracht.

Op de foto: polenta met paddenstoel, groene kruidenjus, reepeper met aardappelmousseline en groenten.

Voor het hoofdgerecht kiezen we voor polenta met paddenstoelen en een groene kruidenjus, en reepeper met aardappelmousseline en diverse groenten. Ondanks dat we nu aardig vol zitten, kunnen we het toch niet laten ook een dessert te bestellen. De tiramisu en panna cotta die we gereserveerd krijgen, zijn niet alleen een lust voor het oog, maar smaken ook hemels. Van Geeske kreeg ik te horen dat ze nog nooit iemand zo erg van een dessert heeft zien genieten. De panna cotta is ook zeker een aanrader.

Op de foto: panna cotta (boven) en de tiramisu (onder).

Dat Heerlijk ernaar streeft een biologisch menu aan te bieden, zien we ook terug in de selectie dranken. Zo kun je kiezen uit de biologische frisdranken van Belvoir, cola van fritz-kola en siropen van Pinky Rose. De thee, die in Sri Lanka duurzaam wordt geproduceerd, is van EARTH Tea en dus ook 100 procent biologisch. Bij vertrek word je zelfs Fairtrade pepermunt aangeboden. Na een bezoek aan Heerlijk heb je dus niets op je geweten.

Uit de buik van Rotterdam Geschreven door DAMINI BHUGWANSING

 

Pin It on Pinterest

Share This

Vind je [H]eerlijk leuk?

Deel het dan!